Data: 2007-09-08 21:11:12
Temat: Re: Jaki powinien być oscypek?
Od: Fishman <a...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
JanuszWo pisze:
> Witam!
> Zacząłem doceniać smak oscypka. Mieszkam w Lublinie, więc skazany
> jestem na stoiska z oscypkami w marketach. Panie tam pracujące są
> średnio zorientowane... Jak słony powinien być oscypek? Czy sól
> powinna być mocno wyczuwalna, czy pozostawać w tle? Jak miękki
> powinien być oscypek? Jak mocno się uginać? Jak każdy ser żółty? Czy
> oscypek robiony z mleka krowiego powinien być bardziej słony?
> Twardszy? Czy w oscypku powinna być jakaś ilość kwaśnego? Czy nic? A
> jakiś inny poza dymem posmak powinien być?
Jeżeli oscypek był wyciskany przodem koszuli nocnej, powinien być żółty,
jeżeli tyłem - brązowy ;)
PB, NMSP ;)
Fishman
|