Data: 2006-04-05 20:30:03
Temat: Re: Jeśli kapusta kwaszona nie słona ?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"*ZBIG*" <z...@o...pl> wrote in message
news:j5zokz5mvycw$.1xghcwjf2f1v8.dlg@40tude.net...
> Dnia Wed, 5 Apr 2006 09:03:18 +0000 (UTC), Zora napisał(a):
>
>> Kupiłam taką kapustę w woreczku, pasteryzowaną,
>
> Może po prostu to nie była kapusta kiszona?
>
> Kapustę oczywiście można zakisić bez soli, ale nie wiem kto tak robi.
> Można spróbować samemu.
Półprodukt. Nietrwały.
A solenie do kiszenia musi być i nie może być za mało jak i za dużo soli.
No chyba, że jest to kapusta zakwaszana roztworem kwasy mlekowego, trzeba
ostrożnie
zestarzała ma posmak zjełczały...
|