Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.onet.pl!news.nowytarg.top.pl!news.internetia.pl!skynet.be!d
iablo.theplanet.net!news.theplanet.net!newspost.theplanet.net!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: KARTOFLANE WARIACJE
Date: Thu, 31 May 2001 10:44:32 +0100
Organization: Home
Lines: 30
Message-ID: <h...@4...com>
References: <9f4vl0$v02$1@zeus.man.szczecin.pl>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: modem-150.hawaii.dialup.pol.co.uk
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news6.svr.pol.co.uk 991302716 1580 62.137.62.150 (31 May 2001 09:51:56 GMT)
NNTP-Posting-Date: 31 May 2001 09:51:56 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:53178
Ukryj nagłówki
Cheese and onion pie
puree z kartofli wymieszac z duza iloscia startego sera zoltego
(najlepszy cheddar... jak zwykle - czyli ostry, raczej nie
gumowaty), dodac posiekanej cebuli (ja lubie duzo). Jesli ser
naprawde ostry to juz lepiej nie dosalac! Mieszac bardzo
dokladnie - mieszanina zacznie odstawac od sagana. Wylozyc na
dosc plaskie naczynei zaroodporne i wstawic do piekarnika az sie
zrobi zloto-brazowa skorka. Plaskie naczynie po to, zeby tej
skorki bylo jak najwiecej. Jesc z czym sie chce.
czy ja kiedys juz tego nie pisalam????
Krysia
>A MOŻE WYMIENIMY SIE POTRAWAMI Z NASZYCH POCZCIWYCH ZIEMNIAKÓW (LUB JAK KTO
>WOLI- KARTOFLI)....
>
>KLUSKI SZARE:
>ok 75 dkg. ziemniaków zetrzec na drobnej tarce, odcisnąc sok, dodac jedno
>jajo, sól, pieprz, majeranek, łyżeczke wegety, oraz kilka łyżek mąki,
>mieszać az ciasto będzie miało dość zwarta konsystencję. na wrzątek nakładac
>łyżką ciasto, gotowac ok. 10 minut, podawać albo z cebulka albo ześmażonym
>boczuszkiem lub jako dodatek do sosów, gulaszów, kapusty zasmażanej...
>
>pozdrawiam kachna
>czekam na coś ciekawszego :)
>
K.T. - starannie opakowana
|