Data: 2010-11-15 14:36:01
Temat: Re: KU_PAMIĘCI...
Od: "Jan Werbinski" <jaś@tralala.bez.maj.la>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:4ce0e20a$0$22795$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Jan Werbinski" <jaś@tralala.bez.maj.la> napisał w wiadomości
> news:4ce00ba7$0$22794$65785112@news.neostrada.pl...
>> Użytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
>> news:ibojod$6jc$1@bmj-lx1.bmj.net.pl...
>>>
>>> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
>>> news:4cdf0051$0$20989$65785112@news.neostrada.pl...
>>>> http://www.trzydziestki.fora.pl/palac-kultury-i-nauk
i,5/dla-smakoszy-wedlin,984.html
>>>>
>>>> Smacznego !!!
>>>
>>> No i?
>>> Od dawien dawna o tym wiadomo :-)
>>> Bo jak z miesa za kilkanascie zlotych kilogram zrobic parowki za... 5 zl
>>> za
>>
>> Mięso żywiec kosztuje ok 5zł/kg.
>>
>>> kilogram?
>>> Ile jest w nich tak na prawde miesa? 2%? 5%?
>>
>> Nie przesadzaj.
>>
>> W parówkach? Na oko 10-30% mięsa, lub 30-70% żywca.
>> W wędlinach 40-130%
>>
>>
>
> jasssssssssssssssssne :-_) 130 % miesa w wedlinach :-)
Ilość mięsa jest o 30% większa niż masa produktu.
> chciales napisac chyba 30-40 % :-)
> A w parowkach? czytalem juz nawet o parowkach w ktorych jest wlasnie 2-3 %
> MIESA (nie pisze o dodatkach typu szpik kostny, skorki itd).
Są też parówki bezmięsne.
--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna http://www.janwer.com/
Nasza siec http://www.fredry.net/
|