Data: 2001-12-12 11:35:11
Temat: Re: KUTIA - przepis
Od: <s...@f...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9v79br$ke2$1@news.tpi.pl...
> Użytkownik Sebek <j...@i...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:9v7671$e6d$...@n...tpi.pl...
> > Czy ktos z szanownych grupowiczow(ek) zna przepis na ta potrawe?
> >
> > --
> szklanka pszenicy
> cukier puder
> pół szklanki miodu
> siekane orzechy
> szklanka maku
> siekane migdały
> rodzynki, morele
> figi
> szklanka mleka
> Pszenicę moczyć na noc, odcedzić, zalac wrzątkiem i gotowac do miękkości.
> Odsączyć. Mak opłukac zalać gorącym mlekiem, gotować jakieś 15 minut na
> mały,m ogniu. Ostudzić, zemleć.
> Wszystko wymieszać, schłodzić. Cukru ile chcesz, może byc nawet pół
> szklanki, jak lubisz słodkie.
> Wkn
Kutie robi sie bez cukru!!!
Jesli ktos chce zrobic kutie we wschodnim stylu na pewno nie bedzie uzywal
cukru tylko miod i to w duzych ilosciach, poniewaz cecha charakterystyczna
slodyczy z tamtego obszaru geograficznego jest to, iz sa one bardzo, bardzo
slodkie.
skrzacik
http://skrzacik.mega.com.pl/archiwum.html
|