Data: 2013-11-29 12:33:22
Temat: Re: Kakao zamiast czekolady - ile?
Od: Zbyszek Zarzycki <z...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu piątek, 29 listopada 2013 12:13:45 UTC+1 użytkownik FEniks napisał:
> W dniu 2013-11-29 11:51, Zbyszek Zarzycki pisze:
>
> > Kakao to odpad powstaj�cy przy produkcji czekolady.
>
>
>
> Hm, no chyba niezupe�nie. Je�li patrze� na kakao jako produkt uboczny,
>
> to ten powstaj�cy przy uzyskiwaniu czystego mas�a kakaowego (kt�re ma
>
> kolor kremowy) z miazgi kakaowej. Oddzielony zostaje wtedy kakaowy kuch,
>
> czyli ten proszek, kt�ry zwiemy kakao. Tak przynajmniej ja to rozumiem.
>
>
>
> Ewa
Oczywiście masz rację, trochę podkolorowałem dla wzmocnienia efektu.
--
ZZ@private
|