Data: 2011-03-29 18:55:28
Temat: Re: Kaloryczność potrawy
Od: "Antek Emigrant" <a...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> >> Weź sobie książkę i poczytaj leniu śmierdzący.
> >> Napisz reakcję.
> >> Policz kaloryczność alkoholu, cukru, drożdży pszed i po ....
> >> Ile alkoholu w trakcie pieczenia wyparuje.....
> >> Ile w trakcie kręcenia winka zostanie w gąsiorku....
> >
> > Tak, ale o wyparowywaniu pisaliśmy już wcześniej (nie czytałaś?).
> > Autor pytał o zmiany wynikające z obróbki cieplnej, podczas której
> > drożdże giną.
> >
> > Wiemy że z cukru można pędzić alkohol, ba oglądaliśmy nawet film gdzie
> > bimbrownik badał zawartość cukru w cukrze:
> > http://www.kinofabryka.pl/komedie/poszukiwany.php
> >
> > Tyle tylko że autor wątku pyta o OBRÓBKĘ TERMICZNĄ, a nie fermentację.
> >
>
> Pieczenie jest obróbką termiczną, baranie, i nie upieraj się jak nie masz
> racji usprawiedliwiając swoje niepszyzwoite lenistwo.
> Do roboty! Czytać, liczyć!
Pieczenie jest obróbką termiczną, ale w czasie pieczenia drożdże już nie
działają, zostały zabite. Działały PRZED pieczeniem.
Nieprzyzywoity leń i baran pozdrawia
--
Antek Emigrant stosuje dietę paleolityczną
http://PaleoDieta.AppaHost.pl/
--
Ortografia jest po to aby już po pierwszym liście na grupie dyskusyjnej
wiedzieć z kim mamy do czynienia.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|