Data: 2012-04-18 19:08:51
Temat: Re: Kamionka z Bochni - forma na babę.
Od: Animka <t...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-04-18 00:21, Ikselka pisze:
> On 17 Kwi, 03:06, Animka<t...@w...pl> wrote:
>> W dniu 2012-04-16 21:15, Ikselka pisze:
>>
>>
>>
>>> On 16 Kwi, 21:08, czeremcha<1...@g...com> wrote:
>>>> On 16 Kwi, 20:23, Ikselka<i...@g...pl> wrote:
>>
>>>>> O, ciekawe, owszem. Tyle że to jest przepis dla posiadaczek
>>>>> nowoczesnych piekarników,
>>
>>>> Myślę, że spokojnie dałabyś radę - przecież autorka pisze o
>>>> przerzuceniu ciasta na ścierkę i potem do gorącego garnka "następnego
>>>> dnia", a nie "świtem następnego dnia" ;-)
>>
>>> E, radę dać to dam, tylko ta cała ekwilibrystyka z przerzucaniem
>>> wydaje mi się zbędną komplikacją czegoś, co jest proste :-)
>>
>>>> No i poza tym strzeliła babola zupełnego pisząc "kminkowy" o chlebie z
>>>> kminem...
>>
>>>> Ale jednak upiekłabym z kminkiem. Kminowy musiałbym zjeść sama - a i
>>>> nie pasowałby do wszystkiego zapewne ;-)
>>
>>> Prawdę mówiąc z kminem sobie nie bardzo wyobrażam chleb akurat...
>>> Kminek! I czarnuszka! - to tak.
>>
>> Kiedyś były z kminkiem. Pyszne. Teraz już niedobre się kupuje.
>>
>
> Ale co "były"?
Chlebki z kminkiem.
--
animka
|