Data: 2014-11-01 23:04:15
Temat: Re: Karmel
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 01 Nov 2014 22:21:59 +0100, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2014-11-01 20:54, obywatel Jarosław Sokołowski uprzejmie donosi:
>> Pani Basia napisała:
>>
>>>> Kajmak można też przez ugotowanie puszki z mlekiem skondensowanym.
>>>
>>> Zrobiłam jakiś skrót w głowie i wyszło mi wcześniej, że proponujesz
>>> mleko kondensowane z puszki gotować z cukrem, jak śmietankę. A to
>>> chodzi chyba o gotowanie tego słodzonego.
>>> Łatwiejsze to, bo nie trzeba mieszać, ale czasem warto się pomęczyć.
>>
>> Sprzedają po marketach kajmak w puszkach. Nie wiem, czy go zapuszkowali,
>> czy zrodził się wewnątrz puszki. Nigdy nie kupowałem. Ktoś wie?
>
> Wiem. Wygląda i smakuje, jakby go tam zapuszkowali za morderstwo.
Niezly jest firmy Bakalland i Markomilk. Ja tam się nie biorę za gotowanie
puszek - jeszcze mi życie miłe.
|