Data: 2014-11-01 23:10:59
Temat: Re: Karmel
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pani Ewa napisała:
>> PS. Karmel jako taki to zdarza się, że robię.
>> Jak obiad nie jest za pięć złotych, to używam go sosu do mięsa
>> duszonego (gulasz, bitki, zrazy). Robię jak Pan Jarosław: cukier na
>> patelnię, aż się zacznie z niego robić płynny lizak, zalaż odrobiną
>> wody, żeby ten glut z patelni łatwo ściągnąć.
>>
>> Co do Twojego problemu - może istota jego polega na temperaturze?
>
> Nie wiem, może. Pewnie tak. Też pamiętam, jak ojciec robił dla mnie
> karmelki, na patelni właśnie. Może faktycznie bez tej wody należałoby.
U nas zawsze robiło się w rondlu. Białym. Ale teraz wszędzie w handlu
pełno patelni ceramicznych -- powinny nadać się jeszcze lepiej.
--
Jarek
|