Data: 2014-11-03 23:14:41
Temat: Re: Karmel
Od: czeremcha <1...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu poniedziałek, 3 listopada 2014 22:53:29 UTC+1 użytkownik FEniks napisał:
> Ja też za dynią nie przepadam. Wiem, że zdrowa, to próbuję ją jakoś
> obłaskawić. Na razie tylko z zupą dyniową mi się jako tako udało.
O, jeszcze mi się przypomniało drugie ulubione dynio-danie - lekko obgotowane
ziemniaki w cząstkach, dynia w podobnej wielkości kawałkach, cebula w ósemkach. Lekko
polać olejem, obsypać solą, pieprzem, tymiankiem, rozmarynem, kminkiem, przyprawą
prowansalską, dokładnie wymieszać żeby otoczyć przyprawami i tłuszczem - i bez
przykrycia upiec w piekarniku /ok. 40 min/. Jeść samo albo jako dodatek do drugiego
dania - mięsnego, rybnego albo nawet z jajkiem sadzonym.
Ania
|