Data: 2018-05-30 14:01:14
Temat: Re: Kefir dobry na wszystko!
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
FEniks <x...@p...fm> wrote:
> W dniu 28.05.2018 o 00:18, Animka pisze:
>> Zatrudniła się tam dziennikarka śledcza i kazali jej śmierdzce,
>> zielonkawe mięso szorować proszkiem ixi czy jakimś innym i potem
>> wykładało sie do spraedaży. Cały reportaż był w gazetach i w teolewizji.
>> Wkrótce te delikatesy zlikwidowano.
>
> No widzisz, a w PRL takie "delikatesy" miałyby się nadal dobrze
Kobito, Ty nie masz bladego pojęcia, o czym piszesz. ,,W PRL" mięso w
sklepie nie miałoby cienia szansy, aby tyle czekać na klienta, żeby się
zepsuć. LOL
A tzw. sanepid i PIH lokalnie działały wtedy o wiele lepiej, niż dzisiejsze
odpowiadające im organy kontrolne. Były Polskie Normy na wszystko - dziś
wolna amerykanka i praktycznie trudno cokolwiek zakwestionować, póki nie
jest zgniłe lub naszpikowane truciznami pińcet razy więcej, niż ,,normy
europejskie" pozwalają - a pozwalają na wiele.
> i pani
> "sklepowa" by rządziła.
>
Orzekła wyrocznia od bzdur o zepsutym mięsie w PRL-owskim sklepie.
Za to dziś - mamy ideał!
http://www.nowosci.com.pl/archiwum/a/jemy-mieso-bez-
miesa,10909769/
http://www.pomorska.pl/wiadomosci/swiecie/art/733553
8,afera-miesna-wstrzymana-produkcja-w-zakladach-viol
a-lniano,id,t.html
A reszta producentów, oczywiście, aniołki. Musisz to koniecznie orzec!
--
XL
|