Data: 2004-10-01 12:44:36
Temat: Re: Kielbasa krakowska
Od: Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> A gdzie tą krakowską wynalazłaś? Bo ja mam w pobliżu tylko taką po 18zł i
> tęsknię za jakąś smaczną.
>
U mnie na targu (Warszawa, Chomiczówka) sprzedają po 34 za kg z Sokołowa
(chyba), a za 44 kg z Morlin.
Oczywiście kupuję tą tańszą :).
Z tego wynika, że płaci się częściowo za firmę, a częściowo za jakość.
Ponoć wynika to z tego, że krakowska kiełbasa, jako jedna z nielicznych ma
tzw. recepturę wytwarzania (ponoć ma to być obok oscypka nasz kulinarny
towar eksportowy), czyli krakowska z Sokołowa i z Morlin powinny mieć ten
sam skład procentowy tych samych składników.
--
KingAM
"Nic nie dzieje się bez nas.
Nawet sny śnią się z naszym udzialem"
*danuta*stenka*odwiedź*mnie*we*śnie
|