Data: 2018-02-04 18:57:05
Temat: Re: Kiście!
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .02.2018 o 13:56 <i...@g...pl> pisze:
> Pyszną kiszoną kapustką zajadamy się prawie codziennie - w postaci
> ulubionej surówki najprostszej na świecie (kapusta pokrojona drobniej,
> starta na drobnych ,,wiórkooczkach" marchewka, jabłko na tych grubszych -
> plus łyżeczka cukru i kilka łyżek oleju rzepakowego: wymieszać, lekko
> ugnieść dla zmacerowania, odczekać godzinkę, wymieszać dla puszystości -
> voila).
Stanowczo odradzam "moczenie" tej sałatki w oleju przez godzinę!
Niech cię wszystko przegryzie, czemu nie. Ale olejem pokropić tuż przed
podaniem - wtedy czuć niezakłócony smak wszystkich składników, poza tym są
nadal chrupiące...
--
Trefniś
|