Data: 2018-02-04 22:57:47
Temat: Re: Kiście!
Od: Animka <a...@t...nie.ja.wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2018-02-04 o 18:57, Trefniś pisze:
> W dniu .02.2018 o 13:56 <i...@g...pl> pisze:
>
>> Pyszną kiszoną kapustką zajadamy się prawie codziennie - w postaci
>> ulubionej surówki najprostszej na świecie (kapusta pokrojona drobniej,
>> starta na drobnych ,,wiórkooczkach" marchewka, jabłko na tych grubszych
>> - plus łyżeczka cukru i kilka łyżek oleju rzepakowego: wymieszać,
>> lekko ugnieść dla zmacerowania, odczekać godzinkę, wymieszać dla
>> puszystości - voila).
>
> Stanowczo odradzam "moczenie" tej sałatki w oleju przez godzinę!
> Niech cię wszystko przegryzie, czemu nie. Ale olejem pokropić tuż przed
> podaniem - wtedy czuć niezakłócony smak wszystkich składników, poza tym
> są nadal chrupiące...
W Warszawie sprzedają taka kapustą kwaszoną, że jej pogryźć nie można.
Jak sie z musu (żeby się nie zmarnowała) wrzuci do garnka i chce zrobic
z tego kapuśniak, to gotuje się ze 3 godziny.
Nie ma co jeść przez tych wszystkich oszukańców.
--
animka
|