Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kociołek Re: Kociołek

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kociołek

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!cyclone03.ams2.highwinds-media.com!voer-me.highwinds-media.com!peer03.am1
!peering.am1!peer02.fr7!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-
01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!no
t-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Kociołek
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
References: <57a3fdbf$0$663$65785112@news.neostrada.pl>
<no1ib9$j1b$1@node1.news.atman.pl>
<57aa2e76$0$640$65785112@news.neostrada.pl>
<nodbrh$h17$1@node2.news.atman.pl>
Date: Wed, 10 Aug 2016 01:01:44 +0200
Message-ID: <pbozdmg3vzgi$.19501toauk94r$.dlg@40tude.net>
Lines: 40
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.230.174
X-Trace: 1470783704 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 12563 79.185.230.174:5067
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Body-CRC: 82733134
X-Received-Bytes: 2364
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:372806
Ukryj nagłówki

Dnia Tue, 9 Aug 2016 21:44:48 +0200, Wiesiaczek napisał(a):

> W dniu 09.08.2016 o 21:26, wolim pisze:
>> W dniu 2016-08-05 o 10:22, Wiesiaczek pisze:
>>> W dniu 05.08.2016 o 04:45, wolim pisze:
>>>> Cześć!
>>>>
>>>> Jesień się zbliża, to nabrałem ochoty na jesienne jedzenie.
>>>>
>>>> Myślę o zakupie kociołka na ognisko, ale mam dylemat jaki wybrać. Zwykły
>>>> żeliwny, czy żeliwny pokryty w środku emalią?
>>>>
>>>> Macie jakieś doświadczenia w tej materii?
>>>>
>>>> Pozdrawiam,
>>>> MW
>>>
>>> Z emalią.
>>> Ja mam żeliwny, ale jest sporo zachodu, żeby kwasy, szczególnie z
>>> kapusty nie powodowały rdzewienia i tym samym, zmiany smaku.
>>> Ja się przyzwyczaiłem i nie zmienię, ale dla początkującego kociołkarza
>>> może to być problem:)
>>
>> No ok. Ale przecież przed użyciem można z tego rdzawego nalotu go umyć.
>> Mam taką patelnię, która też jak jest długo nieużywana, to lekko
>> zachodzi rdzą, ale po przetarciu mokrą gąbką, a potem natłuszczeniu,
>> rdzy nie widać. A i w smaku nie widzę specjalnej zmiany :)
>>
>> A co z przywieraniem potraw?
>>
>> Pozdrawiam,
>> MW
>>
>
> Ja układam na dnie plastry tłustego boczku, i przywierania nie ma.
> Boczek wydziela tłuszcz, ładnie się zrumienia i jest smacznym
> składnikiem kociołka.
> Jest to też sposób na mniejszą korozję naczynia.

A bo trzeba takie naczynia natłuszczonymi przechowywać :-)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.08 Wiesiaczek
10.08 Ikselka
10.08 Wiesiaczek
10.08 Ikselka
10.08 Wiesiaczek
10.08 Krycha
10.08 Ikselka
10.08 Ikselka
11.08 Animka
11.08 Animka
11.08 Ikselka
11.08 Ikselka
11.08 Wiesiaczek
11.08 Ikselka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?