Data: 2003-08-09 20:25:35
Temat: Re: Kolejna babka migdałowa - relacja na żywo.
Od: "Kasia Mikołajczyk" <K...@U...ceti.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:bh3ijh$ols$1@news.onet.pl...
> Migdały mają taki sam kolor jak skórka - właśnie minęło 45 minut i wyjęłam
> ciasto. Oczywiście sprawdziłam patyczkiem czy jest suche.
> Troszkę dziwnie wygląda, bo jakby ciutek opadło w czasie pieczenia.
> Czyżby pierwszy raz w życiu wyszedł mi zakalec? :-)
Joanno, mam dwa pytania:
1. dałaś 3/4 szkl. mąki? bo w przepisie Ani jest chyba 1 i 3/4 ?
2. aż pół paczki proszku do pieczenia? czyli tego małego jak rozumiem... a
to jest tak mniej więcej dwie łyżeczki? Ja raczej zawsze kupuję duże
opakowania i dlatego pytam...
Kasia
|