Data: 2005-07-23 14:14:18
Temat: Re: Kotlet schabowy - klasyczny
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <s...@s...grota.mine.nu>,
panta_rei <j...@c...znajdzie> wrote:
> Świadomie, albo i nie jacenty napisał(a):
>
> >> Prosze, podajcie mi przepis na taki klasyczny kotlet schabowy jaki
> >> pamietam z dziecinstwa.
> >> Robie niby tak samo jak moja mama, a smakuje mi to inaczej....
> > Ponieważ to jest tak: TAK JAK MAMY GOTUJĄ TO NIE POTRAFI NIKT!
>
> Ponieważ za czasów Twojego dzieciństwa była większa zawartość mięsa w
> mięsie i bułki w bułce tartej. Ponieważ jajko uzyte do panierowania nie
> od barwnika było żółte tak jak dzisiejsze, ponieważ tłuszcz do smażenia
> to pewnie był smalec- dobry i nie śmierdzący, ponieważ ten stary,
> rozklekotany tłuczek(?) do mięsa to też inaczej je rozbijał niż dzisiejsze
> super_alu_kolczatki :/
O to właśnie chodzi. Przede wszystkim wieprze były inne.
Władysław
|