Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "eM eL" <b...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kotlety de volaille
Date: Sun, 18 Jul 2004 23:53:12 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 26
Message-ID: <cdf2h7$sbe$1@inews.gazeta.pl>
References: <cdehp3$bkj$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: dialup-4.155.0.213.Dial1.Baltimore1.Level3.net
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1090194792 29038 172.20.26.239 (18 Jul 2004 23:53:12 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 18 Jul 2004 23:53:12 +0000 (UTC)
X-User: badbatz
X-Forwarded-For: 172.20.6.62
X-Remote-IP: dialup-4.155.0.213.Dial1.Baltimore1.Level3.net
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:208118
Ukryj nagłówki
MałgosiaM <m...@w...pl> napisał(a):
> Chce jutro zrobic te kotlety na obiad ale nie mam pojęcia jak je dobrze
> zwinac aby maslo nie ucieklo i planuje wlazyc sera do srodka. Moje pytanko
> jak je zwijac i ewentualnie czym - wykalaczki?? Jesli tak to jak je
> umiescowic zeby bylo ok.
Mozna i wykalaczka, ale jak dobrze (tzn. cienko) rozbijesz piersiotko
kurczacze to bedziesz mogla tak zawinac, ze nic nie uciknie ze srodka. Ja
obtaczam dwa razy - najpierw w jajku i w mace, potem znowu w jajku i w
tartej bulce. Chroni to skutecznie maselko przed wyplynieciem. Smazenie w
dosyc duzej ilosci dobrze podgrzanego oleju (coby sie dewolaje szybciutko
zapiekly) tyz pomaga.
A co do serka, to mozna jak najbardziej wlozyc jakis ostrzejszy zolty serek,
albo nawet jakis mniej ostry posypany troche papryka czy (troszeczke!)
pieprzem kajenskim i wszystko zdrowo popruszyc jakims zielem - np. duza
iloscia pociapanych lisci pietruszki.
Mniam!
--
><Uklony><eM eL><Washington, D.C.><
..nothin' ain't worth nothin', but it's free...
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|