Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kotlety de volaille Re: Kotlety de volaille

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kotlety de volaille

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "waldek" <A...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kotlety de volaille
Date: Mon, 19 Jul 2004 03:49:19 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 27
Message-ID: <cdf9ad$6ls$1@inews.gazeta.pl>
References: <cdehp3$bkj$1@nemesis.news.tpi.pl> <cdf2h7$sbe$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: host-81-190-214-250.wroclaw.mm.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1090201741 6844 81.190.214.250 (19 Jul 2004 01:49:01 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 19 Jul 2004 01:49:01 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-User: xswedc
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:208120
Ukryj nagłówki

eM eL wrote:
> MałgosiaM <m...@w...pl> napisał(a):
>
>> Chce jutro zrobic te kotlety na obiad ale nie mam pojęcia jak je
>> dobrze zwinac aby maslo nie ucieklo i planuje wlazyc sera do srodka.
>> Moje pytanko jak je zwijac i ewentualnie czym - wykalaczki?? Jesli
>> tak to jak je umiescowic zeby bylo ok.
>
> Mozna i wykalaczka, ale jak dobrze (tzn. cienko) rozbijesz piersiotko
> kurczacze to bedziesz mogla tak zawinac, ze nic nie uciknie ze
> srodka. Ja obtaczam dwa razy - najpierw w jajku i w mace, potem
> znowu w jajku i w tartej bulce. Chroni to skutecznie maselko przed
> wyplynieciem. Smazenie w dosyc duzej ilosci dobrze podgrzanego oleju
> (coby sie dewolaje szybciutko zapiekly) tyz pomaga.
===
A ja mam pewny i sprawdzony patent na takie roladki (bardzo je lubię).
Rozbite mięso maczam tradycyjnie w jaju i bułce. Potem, z zawartością,
zawijam tak, jak gołąbki, czyli najpierw po bokach, a potem w rulonik (muszą
być duże płaty, cieńko rozbite). Dzięki temu są już dosyć szczelne.
Teraz najważniejsze.
Po zawinięciu wszystkie krawędzie lekko unoszę i pędzelkiem smaruję jajkiem.
To jajo w trakcie smażenia ścina się i dokładnie zlepia krawędzie. Jeśli
dokładnie obsmarujesz to nic nie ma prawa wypłynąć ze środka :-)

waldek
===

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.07 Wladyslaw Los
19.07 I.P.
19.07 Wladyslaw Los
19.07 Ewa (siostra Ani) N.
19.07 Krysia Thompson
19.07 Krysia Thompson
19.07 Agusia
19.07 MałgosiaM
19.07 Wladyslaw Los
20.07 Artur Zajda
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?