Data: 2011-02-10 08:10:20
Temat: Re: Krem maślany z jajkami
Od: panta_rei <j...@c...to.znajdzie>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 10.02.2011 slawek7 <s...@w...pl> napisał/a:
> A może oni faktycznie do utartej masy dodaja jajak całe ale w poszku.
> Z chęcią bym to sporawdził tylko nie mam jaj w proszku.
Szukajcie a znajdziecie ;) http://allegro.pl/i1414266036.html
> A tak swoja drogą to jaka to moze byc różnica między kremami robionymi
> z dodatkiem samych zółtek a takim do kórego dodaje się całe jajka
> (zółtko z białkami)
Na surowo? Ten z "całymi" szybko się zważy, z samymi żółtkami coś da się
pewnie zrobić, próbuj!
> Zastanawiam sie też po co dodaje się do mała żółtka lub żółtko z
> białkami. Co to daje?
To już "chemików" pytaj ;)
> A tak swoja drogą jakis dzien temu na Kuchniaa.tv leciał program i
> robili tam sorbety. Do zmrożonego sorbetu wlała surowe nieubite
> biłałko i tylko wymieszała i zamroziła. To mnie dopiero zaskoczyło
Czyżby to był angielski program? Nigdy o tych ich
puddingach/sufletach/"ciastach" nie oglądam, i gliny nie jadam (nie
mylić z normalnym sufletem).
Pozdrawiam!
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
N:54°22'18" E:19°49'31" jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
|