Data: 2011-02-10 10:05:28
Temat: Re: Krem maślany z jajkami
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "JaMyszka" <f...@g...com> napisał w wiadomości
news:9a0ba861-8d83-4e22-8fbe-07ebc92480d9@f2g2000yqf
.googlegroups.com...
On 9 Lut, 19:59, Ikselka wrote:
> [...]
> > Nadal używamy surowych jajek, jednak aby sobie nie zrobić kuku trzeba
> > jajka
> > na jakimś sitku zanurzyć na moment we wrzątku...
> To nie daje stu procent pewności - jeśli jajka mają mikrouszkodzenia,
> których gołym okiem wszak nie zauważysz, to i tak są całe zainfekowane,
> przecież zawierają wodę, najlepsze środowisko dla bakterii.
Niestety, masz rację :( Obecnie skorupki w jajkach są słabsze niż
onegdaj bywały. Widać to w czasie gotowania - "całe" jajko zaczyna
przybierać wzorki w miarę gotowania. Dobrze, że za każdym razem robię
im słoną kąpiel.
--
Pozdrawiam :)
JM
A nie zapominasz dodac plynu do kapieli? hehehe
Bo sama sol, to mozna nogi wymoczyc, a dla skory niezbyt zdrwoe :-) <lol>
|