Data: 2011-02-10 12:59:34
Temat: Re: Krem maślany z jajkami
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Aicha" <b...@t...ja> napisał w wiadomości
news:ij0d07$ijo$1@news.onet.pl...
>W dniu 2011-02-10 08:20, Panslavista pisze:
>
>> Nie ma jak świeże jajko na miękko w kieliszku.
>
> :)
>
>> Albo jajecznica z cebulą, na pomidorach, na boczku, szynce, kiełbasie,
>> grzybach lub posypana szczypiorkiem...
>
> Na samą myśl boli mnie trzustka ;)))
>
jajecznica na tluszczu wytopionym z boczku/tlustej szynki/kielbasy/bekonu z
dodatkiem przesmazonych pieczarek, zrumienionej cebulki z zabkem czosnku,
przyprawiona sola, pieprzem, kozieradka, posypana przed podaniem dobrym
zoltym serem :-) Do tego oczywiscie tosty i sok
pomaranczowy/grapefruitowy/mandarynkowy.
Pycha...
|