Data: 2011-02-10 14:31:34
Temat: Re: Krem maślany z jajkami
Od: JaMyszka <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 10 Lut, 11:11, Aicha wrote:
> [...]
> Wczoraj po raz kolejny zrobi am potencjalnie salmonellogenny kogel-mogel
> z potencjalnie listeriogennym bia ym serkiem do nale nik w. Obydwie
> ofiary yj i maj si dobrze :)
Jeżeli chcesz mieć prawdziwe naleśniki z serem, to powinnaś je jeszcze
raz przesmażyć z nadzieniem (wtedy ser zmienia nieco swoje własności
organoleptyczne pod wpływem temperatury) - no i niegroźna jest wtedy
salmonella. Natomiast, jeżeli podajesz na stół bez podsmażenia, to
podajesz nie naleśniki z serem, ale ciasto naleśnikowe z serem;p
PS
Ja też zawsze dodaję jajko do sera w naleśnikach.
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
|