Data: 2001-01-22 19:54:39
Temat: Re: Kruche ciasto z gotowanymi zoltkami
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Jerzy <0...@m...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:94af41$39v$...@s...icm.edu.pl...
> No to teraz wiem dlaczego potrzebny jest dodatek proszku, fuj...
> Ciasto kruche wyrabia się po tym co napisałaś do takiej konsystencji, że
> jest jednolite i odchodzi od dłoni, wówczas będzie super kruche i nie
> wymaga dodatku polepszaczy.
> ;-)))
> Dodaj odrobinę "duszy" będzie lepsze.
> pozdr. Jerzy
>
hmmm, ciasta kruchego sie nie wyrabia, podczas wyrabiania tworzy sie
gluten, nadajacy ciastu elastycznosci po upieczeniu, a to sie mija z celem i
nazwa ciasta
tak przynajmniej mi w skzole mowili... klamali??????
:))
pozdry Monika
|