Data: 2012-06-25 10:37:43
Temat: Re: Kuchnia weselna
Od: Grzegorz Prędki <"klark[USUN"@TO][malpa]transkomp.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-06-25 12:23, Karol Piotrowski pisze:
> On 25 Cze, 12:12, Grzegorz Prędki<"klark[USUN"@TO]
> [malpa]transkomp.com> wrote:
>>> Te obserwacje są z grubsza uniwersalne, odniosłem się do ostatnio
>>> wizytowanej imprezy, bo tutaj najlepiej pamiętam menu:)
>>
>> Prosta sprawa - koszty.
>
> Jeśli 130 kg wieprzowiny na 180 osób to w ramach redukcji kosztów, to
> okej;)
>
Zle na to patrzysz. Pracowalem w kilku lokalach ktore zajmowaly sie
weselami. 95% pracownikow to starsze panie, zarabiajace minimum. Dalej:
sos z kostek robi sie szybko, kolejna redukcja kosztow. Itd. W
gastronomii najwiekszym kosztem sa pracownicy, nie zatowarowanie.
|