Data: 2012-06-25 10:35:50
Temat: Re: Kuchnia weselna
Od: Karol Piotrowski <k...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 25 Cze, 12:31, medea <x...@p...fm> wrote:
> Jeżeli chodzi o tego typu przyjęcia (rodzinne, gdzie jest dużo starszych
> osób), to bardzo często podejście jest takie, żeby jedzenie przyprawione
> było minimalnie i jak najbardziej tradycyjnie, a nie jakoś wyskokowo.
I tu jest chyba pies pogrzebany, niestety to, co jest obecnie uwazane
za nasza tradycje kulinarna w duzej mierze pochodzi z okresu
niedoborow, a nie z kuchni szlacheckiej;)
> Poza tym zgadzam się - catering prawdopodobnie oferuje taki sam poziom
> usług, jak ogólnie przeciętna usług gastronomicznych w Polsce - byle
> taniej, byle jak najwięcej zaoszczędzić i bez fantazji.
Lato jest doskonala pora na catering, salata karbowana, ktora
dwukrotnie powieksza optycznie kazdy talerz z przystawkami jest tania
jak barszcz ;)
Pozdrawiam,
--
Karol Piotrowski
|