Data: 2012-11-01 20:51:52
Temat: Re: Kup kostkę!
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-11-01 21:50, Ikselka pisze:
>>> W moim? - ba, m�j ros� polega g��wnie na wielogodzinnym powolnym
>>> rozgotowywaniu mi�sa, wi�c je�li go odparuj� do konsystencji sklepowej
>>> "kostki", to u mnie b�dzie z 90% :-)
>>
>> Ale przecież mięso ci nie znika w garnku ;-)Skąd w takim razie bierze się mięso
rosołowe na krokiety i inne takie?
>>
>
> Trochę jednak znika - wkładam do garnka np 2 kg wołowiny, ale "rosołowego"
> z tego mam najwyżej kilogram, więc reszta jest w wywarze, bo przecież nie
> wyparowała ;-)
Oczywiście, że. Ile % wody jest w mięśniach?
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
|