Data: 2008-11-26 15:38:19
Temat: Re: Kurczak grilowany w piekarniku
Od: JaMyszka <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 25 Lis, 23:07, Jan Werbiński wrote:
> Ale jak nie zafajdać całego piekarnika?
> [...]
A próbowałeś już pieczenie kuraka na soli? Trochę mniej zafajda Ci się
piekarnik (bo nie będzie odprysków od blachy), skórka raczej nie
dojedzenia - ale sam kurak wyśmienity!
Trzeba kurczaka natrzeć zewnątrz i wewnątrz przyprawami i położyć go
na kg soli (najlepiej kamiennej) oraz wstawić do gorącego piekarnika.
Po pół godzinie odwraca się go. Po następnych 30 minutach jest już
gotowy do jedzenia.
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
|