Data: 2002-02-12 14:17:48
Temat: Re: Kurczak w galarecie?
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Niteczka schrieb:
>
> Witam grupowiczow:)
>
> Mam prosbe. Zbliza sie duzymi krokami impreza rodzinna urodzinowa
> niedziela) i chcialabym zasiegnac waszej rady. Otoz chcialabym zrobic
> kurczaka/inne mieso w galarecie. Tzn. do malej filizanki wrzucam plasterek
> jajka na twardo, groszek, kukurydze, plasterek ugotowanej marchewki na to np
> jakis kurczaczek lub szynka drobno pokrojona i zalewam rosolikiem polaczonym
> z zelatyna. Wyjmuje z filizanek i gotowe. I w czym tkwi moj problem?
> Nie wiem wlasnie jakie mieso dodac. Kiedsy zrobilam z piersi kurczaka ale
> mieso wyszlo zbyt suche, zbyt chude....za szynka u mnie nie przepadaja, inne
> mieso niz drob nie wchodziw gre? Jakie czesci kurczaka/indyka dodaje sie do
> takich kompozycji galaretek?
za galeretkami osobiście nie przepadam, ale tak z akademickiego punktu
widzenia, to nogi albo skrzydła indycze by były chyba najlepsze.
Waldek
|