Data: 2012-12-07 22:56:04
Temat: Re: Kutia.
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2012-12-07 23:48, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
> Dnia Fri, 7 Dec 2012 23:35:19 +0100, michalek napisał(a):
>> Użytkownik "Ikselka"<i...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:1x2yerej5bp5w$.13810pkg517nj.dlg@40tude.net...
>>> Jak robicie? Pszenica łuskana skąd?
>>>
>>> Pszenicę kupiłam w Allegro, niemiecką, w woreczkach do gotowania jak ryż -
>>> podobno super.
>>> --
>>> XL oczywiście klasyczny przepis znam, ale wszelkie ciekawe wariacje mile
>>> widziane
>>
>> No nie... zawsze najmądrzejsza (innych poucza), a pszenicy na kutię
>> na targu nie potrafi kupić??
>>
>> Na targu u takiego sprzedawcy, baby/chłopa co kto woli,
>> który ma i olej lniany dobry i mak na makowce (czysty, coby nie zgrzytał
>> w zębach) i mąkę to i pszenicę na kutię kupi.
>> Nieco obrobioną, ale mniej niż jęczmień na kaszę pęczak.
>> Od kilku lat kupuję u tego samego, wiem że dobra
>> i nie "w woreczkach" jak dla początkującego kuchcika :)
>>
>> m
>
> Mój malutki, na targu to ja kupuję 30 lat pszenicę na kutię :->
No to co się stało, że nagle musiałaś w woreczkach kupować?
qr.a
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
|