Data: 2005-09-18 21:12:47
Temat: Re: Lasagna?
Od: "turecky " <t...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Konrad Kosmowski <k...@g...com> napisał(a):
> 1. Jak ugotować makaron aby się nie posklejał?
partiami, w zależności od wielkości garnka po 2-3 płaty aby pływały obok siebie
> 2. Lepiej robić z ugotowanego czy suchego?
z suchego
> 3. Co można jeszcze dodać zamiast mięsa (moja kochanka nie lubi). ;)
> Myślałem o białym serze czy rukoli czy szpinaku (jak przygotować taki
> farsz?).
Szpinak jest klasyką lasagne . A mozna (jak to do makaronu dać wszystko). Z
ratatują wyszło mi kiedyś bardzo, bardzo.
> 4. Co robić aby była soczysta, makaron nie wysychał zbytnio u góry?
beszamel, duużo beszamelu. Niech makaron pije z beszamelu, a farsz niech
będzie smakiem zasadniczym.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|