Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Lody domowe Re: Lody domowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Lody domowe

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!peer02.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer02.fr7!futter-mich.highwinds-
media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostr
ada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Subject: Re: Lody domowe
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<on747k$vji$1@mx1.internetia.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<on7t6i$i3$1@mx1.internetia.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<a...@g...com>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<9...@g...com>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<e...@g...com>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<59a9c23f$0$652$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<oodq8a$51u$1@sunflower.man.poznan.pl>
<59ab0f2a$0$5147$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
From: FEniks <x...@p...fm>
Date: Wed, 6 Sep 2017 07:57:17 +0200
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:45.0) Gecko/20100101
Thunderbird/45.8.0
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 31
Message-ID: <59af8e3c$0$662$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 217.99.157.228
X-Trace: 1504677436 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 662 217.99.157.228:58652
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Body-CRC: 938417741
X-Received-Bytes: 2671
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:377817
Ukryj nagłówki

W dniu 04.09.2017 o 16:42, Trefniś pisze:
> W dniu .09.2017 o 22:06 FEniks <x...@p...fm> pisze:
>
>>
>> To nawet nie tyle o czekanie chodziło, co walkę o to, czy
>> teoretycznie ma prawo działać to, co działa praktycznie. ;)
>
> Nadal umyka nam (?) sedno problemu :)
>
> Nikt nie wątpi, że masz mocne zęby i będziesz, jak Ikselka, zawsze
> chwaliła swoje potrawy.

A to akurat nieprawda. Osobiście przyznawałam się tutaj kilkakrotnie do
swoich porażek.

>
> Właściwie jest doskonale obojętne, czy dodasz tę sodę przed
> dojrzewaniem, czy ją zupełnie pominiesz. Piernik będzie miał tę samą
> twardość

W przypadku owego piernika była to miękkość i puszystość.

> , wypracowaną przez procesy enzymatyczne.
> Jeśli w ogóle nie dodamy sody, piernik będzie najbardziej staropolski,
> bo chemiczne środki spulchniające są w polskiej kuchni stosowane od
> niedawna.

Mnie to właściwie bardziej zależy na tym, żeby było smacznie, nie
starodawnie.

Ewa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
06.09 FEniks
06.09 Trefniś
06.09 t...@g...com
06.09 t...@g...com
06.09 t...@g...com
06.09 krys
06.09 Jarosław Sokołowski
06.09 tandoori.curry
06.09 Qrczak
06.09 Qrczak
06.09 FEniks
06.09 FEniks
06.09 FEniks
07.09 Animka
07.09 Animka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6