Data: 2004-06-15 01:55:15
Temat: Re: MIOD dlaczego sie krystalizuje
Od: "Izabela Sowula" <i...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Gusiek <a...@p...onet.pl> napisał(a):
>
> Użytkownik "Izabela Sowula" <i...@N...gazeta.pl> napisał w
> wiadomości news:caiseg$e13$1@inews.gazeta.pl...
> > > I co? Ta woda krystalizuje??? :)))
> > niestety nie pamietam dokladnie biochemiczno-fizycznego wytlumaczenia ale
> na
> > pewno w kazdej ksiazce pszczelarskiej mozna o tym poczytac (niestety nie
> mam
> > zadnej w domu)
> > > Miód zbyt wcześnie "wyciągniety" z ula jest po prostu rzadki.
> > i jak sie zsiada to sie zcukrza, bo nie zdazayl dojrzec w ulu
>
> A co to znaczy zcukrza? Cukier się tworzy?
> Wybacz, ale to nieprawda, co piszesz...
> Pozdrawiam, Agata
dokladnie tak - niedojrzaly miod przelany do sloikow zcukrza sie - moze nigdy
tego nie widzialacs - ja tak
czyzbys twierdzila,ze to nieprawda iz miod zbyt wczesnie wyciagniety z ula ma
za duzo wody?
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|