Data: 2004-06-14 07:56:03
Temat: Re: MIOD dlaczego sie krystalizuje
Od: "Gusiek" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Izabela Sowula" <i...@N...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:caiseg$e13$1@inews.gazeta.pl...
> > I co? Ta woda krystalizuje??? :)))
> niestety nie pamietam dokladnie biochemiczno-fizycznego wytlumaczenia ale
na
> pewno w kazdej ksiazce pszczelarskiej mozna o tym poczytac (niestety nie
mam
> zadnej w domu)
> > Miód zbyt wcześnie "wyciągniety" z ula jest po prostu rzadki.
> i jak sie zsiada to sie zcukrza, bo nie zdazayl dojrzec w ulu
A co to znaczy zcukrza? Cukier się tworzy?
Wybacz, ale to nieprawda, co piszesz...
Pozdrawiam, Agata
|