Data: 2004-06-14 00:45:05
Temat: Re: MIOD dlaczego sie krystalizuje
Od: "Izabela Sowula" <i...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Gusiek <a...@p...onet.pl> napisał(a):
>
> Użytkownik "Izabela Sowula" <i...@N...gazeta.pl> napisał w
> wiadomości news:caavav$522$1@inews.gazeta.pl...
> > aja <a...@g...n_o_s_p.am.gazeta.pl> napisał(a):
> >
> > krystalizuje sie Itak w srodku) moid, ktory zostal wyciagniety z ula zbyt
> > wczesnie - woda nie zdazyla odparowac
>
> I co? Ta woda krystalizuje??? :)))
niestety nie pamietam dokladnie biochemiczno-fizycznego wytlumaczenia ale na
pewno w kazdej ksiazce pszczelarskiej mozna o tym poczytac (niestety nie mam
zadnej w domu)
> Miód zbyt wcześnie "wyciągniety" z ula jest po prostu rzadki.
i jak sie zsiada to sie zcukrza, bo nie zdazayl dojrzec w ulu
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|