Data: 2016-12-14 22:10:11
Temat: Re: Majonez
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 14 Dec 2016 19:22:34 +0100, Stokrotka napisał(a):
>>> Potwierdzam: końcuwa " a la blender" do zwykłego miksera doskonale nadaje
>>> się do robienia majonezu.
>>>
>>
>> Majonezu nie robię, bo nie ma sensu, skoro mogę kupić bardzo dobry jak ten
>> jedyny prawdziwy. Robię tylko winegret - owszem, super się robi. Majonez
>> kupuję - tylko i wyłącznie Kielecki, bo pyszny i naprawdę bez konserwantów
>> i gumowatych dodatków. Tak, jawnie reklamuję i polecam majonez Kielecki!
>>
>
> Dziwne: serek robisz sama,
Nie "serek" (serek to mi robi pani Baba, bo i tak robi, to co się będę),
tylko sery - właśnie jemy własny 3-miesięczny manchego (zdjęcie wkrótce).
Goudę skończyliśmy, ale nowa dojrzewa. P o e z j a !
> wędliny, pszetwory, wina....
> A majonezu pełnego usztywniaczy, octu , farb itp nie robisz?
A po co, kiedy wiem z pierwszej ręki (córka - biotechnolog, czasowo obecna
w Społem Kielce), że na tym obrazku to czysta prawda?
http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_Bq9Yh8O
8E5fSoO0H0osyIHzs0IbZR0nw.jpg
Okres przydatności dosyć długi, ale dlatego, że produkt jest pakowany w
atmosferze ochronnej - i to też prawda przez moją córkę naocznie
potwierdzona.
Widzisz tam gdzieś barwniki, konserwanty, zagęstniki, gumy guar i te inne
swiństwa obecne w majonezach innych firm? Tylko Kielecki w całej Polsce nie
ma konserwantów.
Przecież dokładnie tych samych składników użyłabym sama. Co masz do octu? -
ocet to nic złego, byle z umiarem. A już kielecki ocet to samo zdrowie - od
przedwojnia produkowany metodą tradycyjną w kolumnach fermentacyjnych na
bukowych wiórach, a nie z rozcieńczanej esencji octowej z beczki. A jaki
smak i aromat ma cudny! Gdyby nagle przestali go wytwarzać, to nie ma dla
mnie innego octu, koniec. Kup kiedyś, jeśli będzie okazja, i porównaj z tym
marki Tesco choćby. Niebo a ziemia. Kieleckim nawet polewamy sobie galaretę
(zimne nóżki) - i jest świetną przyprawą, wzbogaca smak i zapach, a nie
tylko zakwasza. Różnica taka, jak między sokiem cytrynowym a roztworem
kwasu cytrynowego. Czyli kardynalna.
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
https://www.avast.com/antivirus
|