Data: 2017-05-12 10:02:58
Temat: Re: Majonez
Od: Akarm <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-05-12 o 09:34, FEniks pisze:
> Na logikę rzecz biorąc - skoro dolewając oleju w trakcie ucierania,
> przeszedłeś fazę dobrej konsystencji, która po chwili się zmieniła w
> rozwarstwienie, to po prostu przedobrzyłeś z olejem. Metodą prób i
> błędów dodałabym trochę żółtka, tak jak proponują inni, albo trochę octu
> lub cytryny.
Przeczytaj, co napisałem 10 marca 2017 o godz. 22:48. Po dodaniu soku z
cytryny majonez mi się zwarzył!
Dawno, dawno temu, majonez ucierałem ręcznie i żadnych problemów nie
miałem, nigdy mi się nie zepsuł. Teraz, kiedy zacząłem korzystać ze
zdobyczy techniki, kilka razy musiałem naprawiać błędy. :(
--
Akarm
http://bykom-stop.cba.pl/
Nie trawię chamstwa, nieuctwa, bydła wszelakiego
|