Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Majonez domowy z żółtkiem na twardo Re: Majonez domowy z żółtkiem na twardo

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Majonez domowy z żółtkiem na twardo

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neost
rada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: XL <i...@g...pl>
Subject: Re: Majonez domowy z żółtkiem na twardo
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <s...@d...example.net>
<9kntwfmdyoay$.1vbetzy9ms55m$.dlg@40tude.net>
<o...@t...home>
Date: Sun, 21 Dec 2014 21:19:55 +0100
Message-ID: <12glpip6uxm2p$.1cn61scljippx.dlg@40tude.net>
Lines: 35
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.89.76
X-Trace: 1419193188 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2650 79.185.89.76:7544
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:359978
Ukryj nagłówki

Dnia Sun, 21 Dec 2014 21:06:22 +0100, Trefniś napisał(a):

> W dniu .12.2014 o 20:30 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> Dnia 21 Dec 2014 19:16:35 GMT, tomjas napisał(a):
>>
>>> Witam.
>>>
>>> Majonez domowy to nie problem. Ale wyczytałem jakiś czas temu, że
>>> dodatek żółtek na twardo znacznie podnosi jakość smakową majonezu.
>>> Majonez kręcę ręcznie rózgą. Obawiam się, że jak dodam żółtko ugotowane
>>> na twardo to się nie rozetrze i będą grudki. Ktoś ma jakieś
>>> doświadczenia z dodawaniem ugotowanego żółtka do majonezu?
>>>
>>> Z góry dzięki i pozdrawiam.
>>
>> Przetrzyj przez drobne sitko lub zmiksuj z małą ilością oleju/oliwy -
>> dopiero potem dodaj do majonezu.
>
> Zastanawiam się, jak żółtko na twardo może polepszyć smak majonezu?
> Oczywiście każdy ma swoje gusta, ale surowe żółtko jest znacznie
> smaczniejsze od tego na twardo!


Zależy, które do czego. Jednak gotowane jak najbardziej poprawia majonez
(nadaje lekkość i puszystość), oczywiście dodane do tradycyjnie kręconego z
surowych :-)

> BTW - posłodźcie sobie ugotowane żółtko i porównajcie smak z koglem
> moglem...
> Brrr...

No to zrób kruche ciasto na gotowanych żółtkach - to zrozumiesz, jaka jest
RÓŻNICA na PLUS :-)
http://kotlet.tv/kruche-ciasto-z-gotowany-zoltkiem/

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
21.12 GalAnonim
21.12 Trefniś
21.12 Trefniś
21.12 XL
21.12 Trefniś
21.12 Trefniś
21.12 XL
21.12 XL
21.12 GalAnonim
21.12 Trefniś
22.12 Aicha
22.12 Stokrotka
22.12 XL
22.12 Qrczak
22.12 XL
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?