Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Margaryny antycholesterolowe Re: Margaryny antycholesterolowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Margaryny antycholesterolowe

« poprzedni post następny post »
Data: 2018-06-04 09:54:22
Temat: Re: Margaryny antycholesterolowe
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

Trybun <c...@j...ru> wrote:

> No tak, jednak dr Kwaśniewski  nie musi być wyrocznią.

Jak tak wsłuchać się, co mówi zdrowy rozsądek, to jednak coś jest na rzeczy
w jego koncepcji, bliskiej zresztą tzw. diecie paleo.
Warto o niej poczytać, polecam tekst na stronie oraz BARDZO ciekawe i
pouczające komentarze, z których jeden, szczególnie interesujący, cytuję
pod linkiem:
https://paleosmak.pl/dieta-paleo/

,,rene
2018-05-18 O 09:12
Paulina, oczywiście mało realne jest to, że zamieszkamy w dziczy i będziemy
jeść korzonki i własnoręcznie upolowanego żubra. Jednak chodzi o zasadę,
nasz metabolizm nie jest przystosowany do obsługi dużej ilości
węglowodanów, zwłaszcza skrobii. I to się sprawdza w praktyce, ludzie,
którzy zrezygnowali bądź drastycznie ograniczyli te produkty, lepiej
funkcjonują. Jasne, że w dzisiejszej dobie musimy zmagać się ze stresem,
ale człowiek pierwotny również był narażony na bardzo silny stres związany
min z okresowymi głodówkami, bezpośrednim zagrożeniem życia na codzień,
walkami plemiennymi, zagrożeniami środowiska, których nie potrafił
opanować. Był to innego rodzaju stres ale równie silny.
Dodam jeszcze z własnego doświadczenia, nie należy mieszać białek, w ciągu
jednej doby spożywać najlepiej jeden rodzaj białka, ponieważ to również
wywołuje stany zapalne i insulinooporność, (prawdopodobnie człowiek
pierwotny nie jadał więcej niż jeden rodzaj białka - jadł to, co akurat
upolował). I uważajmy żeby nie nadspożywać białek, 50-70 gram na dobę w
zupełności wystarcza, resztę zapotrzebowania energetycznego należy pokrywać
tłuszczami [!!!!!!!!!!-p.XL] a nie dodatkową ilością białka. Jest to częsty
błąd początkujących paleo, groźny w następstwach, gdyż długotrwałe
nadspożycie i mieszanie białek prowadzi w szybkim tempie do chorób i
starzenia się organizmu. Zgadzam się z Tobą również jeśli chodzi o
różnorodność, powinno się, w miarę możliwości nie powtarzać danego produktu
dłużej niż 2-3 doby, potem minimum 3 doby przerwy, to pozwala odciążyć
szlaki metaboliczne i usunąć ewentualne stany zapalne. Pozwala także
zaobserwować, które białka nie są dla nas korzystne. Informacje na
podstawie Diety Dobrych Produktów dr Ewy Witoszek"


--
XL

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
04.06 XL
04.06 XL
06.06 Trybun
06.06 Trybun
06.06 Trybun
06.06 Trybun
06.06 Trybun
06.06 Trybun
06.06 Trybun
06.06 Trybun
06.06 Trybun
06.06 XL
06.06 XL
06.06 XL
07.06 Stokrotka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6