Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Marynata do mięs na grilla Re: Marynata do mięs na grilla

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Marynata do mięs na grilla

« poprzedni post następny post »
Data: 2013-07-11 22:38:58
Temat: Re: Marynata do mięs na grilla
Od: s...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki

W dniu środa, 10 lipca 2013 11:36:06 UTC+2 użytkownik Grzegorz B. napisał:
> W dniu 2013-07-10 10:18, s...@g...com pisze:
>
>
>
> >
>
> > Możesz mi uwierzyć na słowo pisane. Pierdyljon razy to robiłem, podaję przepisa:
>
> >
>
> > 1) Karkówka na szaszłyki musi być bez szpejów. Trza je powykrawać. Na typowe
"steki" z karkówki nie trza tego robić, ale na szaszłyki to podstawa sukcesu.
>
> >
>
> > 2) Odszpejowaną karkówkę ciaprasz na stosownej wielkości kostki na szaszłyki.
>
> >
>
> > 3) No i teraz marynata:
>
> >
>
> > - bylejaki olej (tylko nie silnikowy), tak na oko 0.3-0.5l walisz do
głębokiej michy.
>
> >
>
> > - setę albo i dwie sosu sojowego też tam wciepujesz. Ewentualnie można jeszcze
wciepać do tego ocet balsamiczny, ale nie więcej niż 1 łyżka stołowa. Raczej pół. Jak
przesadzisz, z octem, to możesz to miącho wypie..lić na śmieci.
>
> >
>
> > - teraz idzie w ruch trzepaczka. Musisz z tego zrobić emulsję.
>
> >
>
> > - Wciepujemy pociaprany karczek do emulgatu i do lodówy tak na godzinkę. Aha!!
CZOSNEK!! Też rozciaprany na ręcznej wyciskarce do tego wlatuje. PRZYPRAWY!! Hahh...,
tutaj można kombinować jak tralala... Kiedyś przywiozłem z Jemenu coś ok. 10kg
prochów grilowo-przyprawowych (celnicy w KTW najpierw podskakiwali z radochy, że
łapneli kuriera z prochami, a potem mieli smutne miny, że gówno im z tego dam "w
prezencie" na grilla). Ale to taka dygresja.. Tak zaje..tych przypraw niestety u nas
nie ma. Zastępuję to tak (aczkolwiek daleko do oryginału): Pieprz, Oregano/Majeranek,
Bazylia, Curry, ciuta gały moszkatołowej i kmin. Aha!! Wszystko MUSI być utarte
prawie w pył!!
>
> >
>
> > - po godzince w lodówie trza to pomyrdać ręcznie i zostawić na nockę.
>
>
>
> Dziękuję, chętnie skorzystam z przepisu. Jedno pytanie - soli nie trzeba?
>
Absolutnie nie trzeba. W emulsji masz przeca sos sojowy.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
11.07 s...@g...com
11.07 s...@g...com
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?