Data: 2006-03-09 07:36:13
Temat: Re: Masło<-->Margaryna
Od: j...@b...bibl.univ.szczecin.pl (Panterka)
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Misiek napisał:
>Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
>wiadomości news:q8jt02dmfnts66sia8qiqlgtd2eg0o9arl@4ax.com...
>
>
>
>
>>>A ja tam czasem lubie nawet chleb ze "zwyklym" smalcem (przetopionym z
>>>czosnkiem, cebulka) i cebula (surowa) zjesc...
>>>a przeciez to "jedzenie" uwazane za zarcie dziadow :)
>>>Wiec... jestem dziadem i dobrze mi z tym :-)~
>>>
>>>
>>Przyznaj sie - co to zwykly smalec w cudzyslowiu? No?
>>
>>
>>
>
>tajemnica ;-)
>
>
Ostatnio moj polowek postanowil zrobic gulasz - na smalcu. Kiedys smalec
mi nie przeszkadzal, byl ulbionym dodatkiem do chleba w dziecinstwie.
Teraz jednak musialam otworzyc okno i wyjsc z kuchni - nie moglam
wytrzymac zapachu. Dodaje, ze smalec byl robiony domowo, czysty, bez
cebulki etc., gdyż w zalozeniu mial sluzyc do smazenia...
Zmysl powonienia mi sie poprawil?
Panterka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|