Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Masło - ile cię cenić trzeba? Re: Masło - ile cię cenić trzeba?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Masło - ile cię cenić trzeba?

« poprzedni post następny post »
X-Received: by 10.31.11.69 with SMTP id 66mr209733vkl.6.1506620421486; Thu, 28 Sep
2017 10:40:21 -0700 (PDT)
X-Received: by 10.31.11.69 with SMTP id 66mr209733vkl.6.1506620421486; Thu, 28 Sep
2017 10:40:21 -0700 (PDT)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin3!goblin.stu.neva.ru!nntp-feed.chiark.greenend.org.uk!ewrotcd!news.etla.org
!feeder.erje.net!2.us.feeder.erje.net!newspeer1.nac.net!border2.nntp.dca1.gigan
ews.com!border1.nntp.dca1.giganews.com!nntp.giganews.com!q8no1459528qtb.0!news-
out.google.com!p42ni826qtp.0!nntp.google.com!q8no1459526qtb.0!postnews.google.c
om!glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Thu, 28 Sep 2017 10:40:21 -0700 (PDT)
In-Reply-To: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=77.65.81.174;
posting-account=s_CPpwoAAAAIRlI-dL6rlm25IO6P_dpX
NNTP-Posting-Host: 77.65.81.174
References: <59c15bfc$0$5143$65785112@news.neostrada.pl>
<oq05b6$p0l$1@news.icm.edu.pl>
<59c3f649$0$5153$65785112@news.neostrada.pl>
<oq169i$qp2$1@news.icm.edu.pl>
<59c4ddd0$0$15188$65785112@news.neostrada.pl>
<59c508ef$0$645$65785112@news.neostrada.pl>
<59c780aa$0$639$65785112@news.neostrada.pl>
<59c784df$0$5144$65785112@news.neostrada.pl>
<59c8fe78$0$647$65785112@news.neostrada.pl>
<oqbau1$qa6$2@news.icm.edu.pl>
<59ca2aec$0$5164$65785112@news.neostrada.pl>
<oqe2qo$lbu$1@news.icm.edu.pl>
<59cb714f$0$15200$65785112@news.neostrada.pl>
<oqhf04$pum$2@news.icm.edu.pl> <s...@f...lasek.waw.pl>
<oqijbj$j1r$1@node1.news.atman.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<5...@g...com>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<7...@g...com>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <c...@g...com>
Subject: Re: Masło - ile cię cenić trzeba?
From: t...@g...com
Injection-Date: Thu, 28 Sep 2017 17:40:21 +0000
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Lines: 59
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:378423
Ukryj nagłówki

W dniu czwartek, 28 września 2017 17:53:02 UTC+2 użytkownik Trefniś napisał:
> W dniu .09.2017 o 17:16 <t...@g...com> pisze:
>
> > W dniu czwartek, 28 września 2017 16:41:14 UTC+2 użytkownik Jarosław
> > Sokołowski napisał:
> >> t...@g...com pyta:
> >>
> >> > Jarku ile tego kminku ? Mów prosto jak do dziecka ..))
> >>
> >> Do smaku.
> >>
> >> --
> >> Jarek
> >
> > Rozumiem, tzn 1 łyżka kminku na 1 kilogram kapusty do kiszenia ?
> > Dodane przed kiszeniem ?
> > Zbliża się pełnia więc nie chcę ryzykować.
> > Czasu mało...
>
> Pisałem, według tradycji kapustę stawia się w nowiu, nie w pełni księżyca!
> Ja to podałem tylko jako ciekawostkę, choć rzeczywiście jutro kończę
> kiszenie postawione w nowiu 20 września. Kolejny nów masz 19 października.
>
> Uprzedzam, ja to traktuję wyłącznie jako nieszkodliwy ukłon w kierunku
> tradycji, coś na zasadzie "podkowa przynosi szczęście także tym, którzy w
> to nie wierzą". Faktycznie IMHO nie ma żadnego znaczenia data postawienia
> kapusty.
>
> Kminku dodaj ile chcesz, ta jedna łyżka powinna być akurat.
> A najlepiej, zanim nastawisz kapustę, przoczytaj:
>
Dzięki za linka i sprostowanie odnośnie czasu nastawiania.
Zastosuję.

Powiedz (jeżeli oczywiście zwracasz na to uwagę i wiesz) jak rozpoznać najlepszy
gatunek kapusty do kiszenia ?

Ja mam dwa wyjścia :
1. albo zdać się na supermarket i kupić to co akurat jest w sklepie czyli zero wyboru
2. albo iść na rynek warzywny, tu wybór jest większy bo jest kilka straganów

Czym się kierować przy kupnie, kolorem, kształtem, wielkością ?

( Wiem że odmiany zimowe są najlepsze ale ja to robię przez cały rok)
pozdrawiam

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
28.09 Trefniś
28.09 t...@g...com
28.09 Jarosław Sokołowski
28.09 Animka
28.09 Animka
28.09 XL
28.09 XL
28.09 XL
28.09 XL
29.09 Wiesiaczek
29.09 Wiesiaczek
29.09 t...@g...com
29.09 Trefniś
29.09 Trybun
29.09 Trybun
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?