Data: 2007-08-31 19:02:41
Temat: Re: Maszyna do pieczenia chleba + chleb pieniński
Od: G...@S...Janoszka.pl (Grzegorz Janoszka)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 31 Aug 2007 18:40:57 +0200 I had a dream that Jacek Ostaszewski
<p...@o...pl> wrote:
>WIt. C i sól... MOże to i...Wypróbuję. Drożdże - sypkie, one są w
>komplecie z mieszanką, albo - raz taką kupiłem polską - wręcz już w mące.
Jak używasz mieszanek, to pewnie już jest tam sól :)
Mi gotowe mieszanki nigdy nie wyrastają ładnie, zawsze są cegłówkami.
Na drożdżach w proszku wychodzą beznadziejne chleby. Sam komponuję
składniki i używam drożdży żywych. Pewnie znajdzie się ktoś, kto ma
dokładnie przeciwne doświadczenia, ale być może masz podobny typ maszyny
jak ja i będziesz osiągał podobne efekty.
--
Grzegorz Janoszka
|