Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.gazeta.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!s018.dhcp212-198-41.noos.FR!not-for-
mail
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Mazurek z karmelem w/g Wkn
Date: Sat, 10 Apr 2004 21:03:30 +0200
Organization: Niesz & Niesz Ldt.
Lines: 40
Message-ID: <1...@y...com>
References: <c596bi$4nd$1@news.onet.pl> <2...@y...com>
<c59dcn$jmh$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: s018.dhcp212-198-41.noos.fr (212.198.41.18)
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-15
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.uni-berlin.de 1081623444 93200513 I 212.198.41.18 ([213977])
X-Priority: 3 (Normal)
X-Comment-To: Joanna Duszczynska
In-Reply-To: <c59dcn$jmh$1@news.onet.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:198069
Ukryj nagłówki
Le samedi 10 avril 2004 ? 20:01:33, Joanna Duszczynska a écrit :
>> Nalezy wlozyc do wystarczajaco nagrzanego piekarnika, inaczej tluszcz
>> w ciescie sie topi zanim maka w ciescie spuchnie pod wplywem
>> temperatury.
> Tak sobie myl?, ?e mo?e te? chodziae jeszcze o sk?ad ciasta...
Dokladnie.
W kruchym ciescie jest (proporcjonalnie) b. duza zawartosc tluszczu (w
stosunku do maki / skrobii)
>> ps. czy moglabys sobie Joanno ustawic kodowanie (8859-2, poniewaz
>> uzywasz polskich literek). Inaczej moj czytnik (ktory nie ma na
>> sztywno ustawionego odbioru w 8859-2) nie moze sie domyslic jak ma
>> ogonki wyswietlic.
> W?anie tak mam ustawione...
Prawdopodopodobnie do odbioru tylko.... W twoich naglowkach brakuje
pola "Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2", latwo mozna
ustawic w opcjach OE... ale ci nie podpowiem... nie mam polskiej wersji
OE..
...chociaz sprobuje przetlumaczyc "na zywo" :
"Narzedzia" > "Opcje" > "Wysylanie"(?) > "Parametry
miedzynarodowe"(?)> "Uzywac defoltowo [wybrac z listy]?"
> ISO 8859-2
Wtedy OE ci bedzie automatycznie dorzucal wlasciwy naglowek, no a moj
czytnik bedzie szczesliwy :-)
Ewcia
--
Niesz !
|