Data: 2004-04-10 18:12:39
Temat: Re: Mazurek z karmelem w/g Wkn
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kot" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:1081615475.28532.2.camel@localhost...
> On Sat, 2004-04-10 at 18:12, Joanna =?ISO-8859-2?Q?Duszczy=F1ska ?=
>
> > BTW jak to zrobić, żeby brzegi ciasta kruchego nie spłynęły do formy?
>
> Na czas pieczenia przykryc ciasto papierem do pieczenia i wysypac suchym
> grochem/fasolka (wielokrotnego uzytku, oczywiscie). Albo darowac sobie
> kruche brzegi i na krawedzi placka zrobic ozdobny rant z ciasta
> ucieranego czy piaskowego, tutka do zdobienia tortow.
Wiesz to z doświadczenia, czy to tylko zasłyszany sposób...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|