Data: 2004-04-10 18:01:33
Temat: Re: Mazurek z karmelem w/g Wkn
Od: "Joanna Duszczynska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:279241445.20040410191007@yahoo.com...
> Le samedi 10 avril 2004 ŕ 18:12:24, Joanna Duszczyńska a écrit :
> > BTW jak to zrobić, żeby brzegi ciasta kruchego nie spłynęły do formy?
>
> Nalezy wlozyc do wystarczajaco nagrzanego piekarnika, inaczej tluszcz
> w ciescie sie topi zanim maka w ciescie spuchnie pod wplywem
> temperatury.
Tak sobie myślę, że może też chodzić jeszcze o skład ciasta... i o cel...
W szarlotce nigdy mi opadanie ciasta na bokach nie przeszkadzało - bo
uzupełniałam boki wierzchnią warstwą...
> ps. czy moglabys sobie Joanno ustawic kodowanie (8859-2, poniewaz
> uzywasz polskich literek). Inaczej moj czytnik (ktory nie ma na
> sztywno ustawionego odbioru w 8859-2) nie moze sie domyslic jak ma
> ogonki wyswietlic.
Właśnie tak mam ustawione...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|