Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed0
0.sul.t-online.de!t-online.de!border4.nntp.dca.giganews.com!border2.nntp.dca.gi
ganews.com!nntp.giganews.com!npeer03.iad.highwinds-media.com!news.highwinds-med
ia.com!feed-me.highwinds-media.com!nx01.iad01.newshosting.com!newshosting.com!n
ewsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.p
l!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Menu swojskiej restauracji
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <i8g6vh$198$1@inews.gazeta.pl>
Date: Wed, 6 Oct 2010 00:25:17 +0200
Message-ID: <o...@4...net>
Lines: 30
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.249.205
X-Trace: 1286317522 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 27024 79.185.249.205:53754
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Original-Bytes: 2621
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:330441
Ukryj nagłówki
Dnia Tue, 05 Oct 2010 23:57:05 +0200, vcore napisał(a):
> (...)
> Faktycznie wyszło znacznie więcej niż myślałem... Chciałbym wiedzieć czy jest to
dobre menu, czy
> potrawy są zróżnicowane, czy nie jest ich za dużo... A może czegoś brakuje?
>
> Chciałbym aby menu było urozmaicone ale jednocześnie na tyle konkretne aby każdy od
razu wiedział
> czego chce
>
> Jestem otwarty na wszelkie sugestie, a w zasadzie to proszę o pomoc, chętnie
dorzucę do tego menu
> jeszcze kilka ciekawych potraw - byleby nie wymagały one odprawiania modłów nad
kotłem przez kilka
> dni :-)
>
> Przyznam że na początku chciałem się ograniczyć tylko do pieczonych ziemniaków z
dodatkami, 2-3
> zapiekanek, paru zup, paru rodzajów pierogów, placków i naleśników, ale nie jestem
pewien czy byłby
> to dobry pomysł, więc nieco to wszystko rozwinąłem
>
> Do rzeczy: Z czego zrezygnować, co dodać, co zmienić?
Menu bardzo mi się podoba, same smakołyki, jednak jest dosyć rozbudowane,
więc obawiam się, czy dasz radę dysponować tym wszystkim na bieżąco,
zwłaszcza w początkach działalności... Nie lepiej na początku postawić na
kilka lubianych potraw, tzw gwoździ programu? I jedną tzw bombę - coś, czym
będziesz przyciagał gości? coś, za czym ludzie tęsknią i czego nikt
nigdzie nie podaje... Uderz w strunę ludzkich sentymentów, to nie musi być
żaden superspecjał, to może być wspomnienie z dzieciństwa - jabłka pieczone
w kruchym cieście, domowa drożdżówka z blachy, kapelusze grzybów suszonych
smażone w piwnym słodko-słonym cieście, jajka zapiekane w pomidorach podane
z bułką i masłem czosnkowym...
|