Data: 2002-06-03 15:36:08
Temat: Re: Mięta - suszenie
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Bogna" <b...@N...poczta.gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:ad8nvt$4j5$1@news.gazeta.pl...
> Jak należy suszyć liście mięty? Czy w piekarniku, np. na termoobiegu, czy
> zostawić je w kuchni, żeby same wyschły? A jeśli same mają schnąć, to
> pokrojone czy całe liście, rozłożone czy powieszone? Pomóżcie. Bogna
>
ja susze u rodzicow w piekarniku, termoobieg, 50 stopni, najpierw 1 h. na
drugi dzien 1 h i po wszystkim.
pieknie pachnie, ta sklepowa "mieta" moze sie schowac (nie za slup bo tam za
wysokie progi..)
Mechcia
|