Data: 2009-02-16 15:57:27
Temat: Re: Miody miodziki
Od: Panslavista <p...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 16 Lut, 15:15, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Sun, 15 Feb 2009 16:27:57 -0800 (PST), Panslavista napisał(a):
>
> > Płynne miody niecukrzące się nie muszą być sfałszowane - wyjęte z ula
> > zanim pszczoły zdołały je zagęścic i zasklepić w komórkach.
>
> Czyli nieodparowane - niedojrzałe. Mniej wartościowe.
Cenowo, a nie pod względem wartości biologicznej, to tylko woda.
Oczywiście, że dojrzewanie jest ważne - miód podlega procesom fizyko -
chemicznym i biologicznym.
Nie mniej stanowi wartość nawet gdy nie jest dostatecznie odparowany.
O ile nie jest to miód wodno - buraczany, lub kompoto - buraczany...
|